02.04.2022
Шафи розстоєчні: Види та особливості
Працюючи з тістом треба розуміти, що високий результат приготування можна отримувати постійно, виконуючи правильні дії. Рум'яна, повітряна, рівномірно приготовлена випічка виходить ідеальною завдяки підготовці виробів. Шафа розстоєчна - це саме те обладнання для кухні, професійне та вузькоспрямоване, яке допоможе пекарю впоратися з цією процедурою.
Влаштування розстоєчних шаф
Розберемося, що таке розстоєчна шафа. Оснащення призначене для вистоювання напівфабрикатів та харчових заготовок із тіста. Процедура здійснюється безпосередньо перед випіканням продукту для надання йому пухкості та об’єму.
Апарат може працювати самостійно або в одній екосистемі з піччю, і представлений у вигляді камери з можливістю установки для заготівель оптимальної температури. Під впливом тепла на тісто відбувається біохімічна реакція, завдяки чому заготівля зростає у розмірі та отримує повітряну структуру. В інших умовах за кімнатної температури досягти такого результату не вдасться. Ось для чого потрібна шафа, принцип роботи якої досить простий, тому з управлінням впорається навіть молодий фахівець.
Розстоєчна шафа. Технічні характеристики та переваги
Шафа розстоєчна - це корисне та функціональне оснащення для багатьох підприємств гастрономічного середовища. Апарат має безліч переваг:
-
глибока та містка камера;
-
апетитний вид виробів;
-
інтуїтивно простий інтерфейс;
-
можливість спостереження за процесом через прозорі дверцята;
-
шафа працює тихо;
-
дотримання необхідних пропорцій температури та вологості всередині камери;
-
раціональне використання простору на кухні чи виробництві;
-
простота обслуговування.
Вище представлені не всі переваги, але навіть вони дають зрозуміти, яку користь приносить обладнання і для чого потрібна шафа. Технічні характеристики різних моделей можуть відрізнятися, але головне - це спільне призначення всіх апаратів.
Розстоєчна шафа: класифікація
Розстійні шафи виконують одну серйозну та важливу функцію, але можуть відрізнятися між собою за різними ознаками. Якщо брати до уваги розміри та місткість, то обладнання ділиться на категорії:
-
Компактні - апарати місткістю до 4 рівнів, що використовуються на дрібних підприємствах та підходять для невеликих виробів.
-
Шафи середніх розмірів – мають до 10 рівнів та затребувані на більших підприємствах, у піцеріях та ресторанах.
-
Об'ємні та продуктивні - розстійні шафи з більш ніж 10 рівнями, просторою та місткою камерою. Ідеальний варіант для великих виробничих цехів та закладів із високою прохідністю.
Для того, щоб правильно вибрати шафу, що використовується для якісного вистоювання тістових заготовок, потрібно зробити розрахунки.
Як вибрати розстоєчну шафу для бізнесу
При виборі розстоєчних шаф слід враховувати кілька важливих критеріїв, щоб обладнання на підприємстві служило довго і швидко окупилося. Обов'язково зверніть увагу на:
-
габарити обладнання - від цього залежить, скільки місця займе апарат та скільки продукції вмістить;
-
кількість рівнів та розміри деко - критерій дозволяє розрахувати, скільки видів напівфабрикатів та в якій кількості можна одночасно розмістити у шафі;
-
герметичність - протяги та погана герметизація згубно впливають на тісто, що розстоюється, а також можуть серйозно зіпсувати кінцевий результат приготування продукції;
-
граничний рівень температури та вологості - розуміння можливостей апарату дозволяє контролювати та покращувати якість вистоювання заготовок;
-
швидкість нагрівання камери до потрібної температури – для виробництв безперервного циклу показник дуже важливий;
-
відстань між рівнями - критерій має значення, коли необхідно дотримуватись дистанції для приготування високої або об'ємної продукції. У тому випадку, коли відстань занадто велика, а на деках розташовуються низькі та плоскі напівфабрикати, камера не використовується на повну міру.
Коли вже зрозуміло, що таке шафа для розстоювання і як її вибрати, можна приступати до дослідження ринку. Досвідчені менеджери магазинів завжди знають, які негласні відмінності мають різні моделі обладнання. Тому є сенс довіритись професіоналу або придбати професійну техніку за рекомендацією знайомих.
Де придбати шафу для розстоювання: класифікація магазинів
Перед придбанням будь-якого виду професійного обладнання необхідно уважно вивчити пропозиції та характеристики техніки. Розстоювальні шафи - не виняток, тому врахуйте всі переваги та нюанси роботи конкретного апарату, зіставте бажані результати з можливостями шафи.
Купити шафу можна як в інтернет-магазині, так і в професійному фізичному магазині. Офіційні представники торгової марки або імпортери техніки – це найкращий вибір продавця, адже такі компанії займаються гарантійним обслуговуванням та надають інші корисні привілеї своїм покупцям.
Необхідно ретельно вивчити всі пропозиції та купити саме ту розстійну шафу, яка необхідна і стане незамінним помічником. Краще не економити, адже професійне обладнання купується не на один рік, а якісна техніка не може коштувати дешево. Якщо грамотно розрахувати всі нюанси та прислухатися до порад експертів – процес купівлі апарату не викличе жодних складнощів навіть у недосвідчених підприємців.