Відповідаємо на часті питання по експлуатації обладнання
Питання та відповідь
Пароконвектомат - це багатофункціональне теплове обладнання, призначене для реалізації більшості кулінарних процесів. Серед його можливостей: запікання, смаження, тушкування, приготування на пару, грилювання, випічка, дегідрація (сушка), копчення.
Основні робочі механізми апарату - нагрівальні тени. Знаходяться вони на одній із сторін приладу та оточують вентилятор, що створює постійну конвекцію. Завдяки цьому температура розподіляється по робочій камері та забезпечує рівномірне приготування страв на всіх рівнях. Відключити конвекцію в пароконвектоматі неможливо, але майже всі машини дозволяють зменшити швидкість вентилятора.
Випаровування грає важливу роль в більшості процесів приготування, бо є гарним провідником тепла. За типом пароутворення пароконвектомати діляться на два типи:
інжекторні - вода подається безпосередньо на вентилятори, розбивається на маленькі фракції, які з легкістю випаровуються при попаданні на гарячі тени;
бойлерні - вода закипає в бойлері, а в камеру надходить уже чистий пар.
Всі ці функції забезпечують рівномірне приготування незалежно від того, на якому рівні знаходиться продукт.
Пароконвектомати мають від 3 до 20 рівнів. Також їх можна розділити за цілями використання: для випічки або гастрономії. Головна відмінність машин полягає в розмірі камери і видах дека:
для хлібобулочних і кондитерських виробів стандартний розмір дека - 600 * 400;
для гастрономії та кулінарії - 530 * 325.
За рахунок своєї багатофункціональності та простоти у використанні пароконвектомат став невід'ємним помічником на професійних кухнях.
Вибираючи льодогенератор для бару, потрібно передбачити не тільки його продуктивність і форму льоду, але і тип охолодження, який буває повітряним або водяним.
На вітчизняному ринку найлегше можна виявити льодогенератори з повітряним типом охолодження, в яких виробництво льоду безпосередньо залежить від температури навколишнього середовища. Цілком закономірно, що чим вище температура в приміщенні, де розташована техніка - тим гірше працює льдогенератор і менше льоду виробляє.
До того ж, слід пам'ятати, що для установки такого агрегату потрібен досить пристойний запас простору: повітряні «кишені» з боків і біля задньої стіни для нормальної циркуляції повітря.
Якщо для вас виконання всіх цих умов не проблема, то льодогенератор з повітряним типом охолодження можна розглядати як варіант для закладу. Але якщо з охолодженням приміщення у вас не все до ладу (наприклад, варіант пляжного бару), то варто брати льодогенератор з водним типом охолодження.
Серед його переваг:
• стабільна робота при високій температурі;
• стабільна робота при підвищеній вологості повітря;
• можливість вбудовування безпосередньо в барну стійку;
• менша енергоємність дозволяє заощадити до 10 % електроенергії;
• родуктивність не залежить від температури навколишнього середовища.
Недоліком такої техніки є високе споживання води. Перебої у водопостачанні або тиску води можуть позначитися на роботі вашого генератора льоду.
Потрібен проєкт «під ключ» - оцініть переваги комплексного підходу. Шукаєте конкретну модель - перейдіть до каталогу
Україна прагне увійти в число країн з найбільш розвиненою культурою громадського харчування.
Компанія Maresto робить все для того, щоб наші ресторатори стали врівень з провідними країнами за рівнем і різноманітності послуг гастро-бізнесом послуг. І продаж обладнання для ресторанів - це тільки частина наших послуг. Ми не тільки пропонуємо найкращі марки на ринку, але і вирішуємо завдання оснащення закладу від планів розміщення і технологічних схем до монтажу, підключення систем і сервісного обслуговування.
Професійне обладнання для кухні ресторану - враховуємо всі параметри.
Устаткування ресторану визначає його продуктивність, впливає на рентабельність закладу, асортимент і якість страв.
Вибір на користь тієї чи іншої комплектації кухні закладу в першу чергу визначається його типом. Що ви плануєте відкрити - фаст-фуд, кафе середнього рівня, кав'ярню, ресторан швидкого харчування, або ж заклад, що пропонує вишукані страви. Кількість і продуктивність обладнання також можуть варіюватися в залежності від розміру ресторану. Три основних параметри, правильний облік яких дозволить правильно вибрати обладнання для ресторанів, кафе, барів.
Формат закладу. У пекарні або кондитерської потрібні великі спеціалізовані печі. У кав'ярні не обійтися без машин для приготування кави, в барі знадобляться різні пристосування для приготування коктейлів, а в ресторані, швидше за все, потрібні будуть всі ці корисні штуки і багато чого іншого. А якщо говорити про спеціалізовані закладах, то обладнання для професійної кухні, наприклад, азіатських країн, буде в деяких компонентах відрізнятися від європейської.
Доступні площі. Від цього залежить не тільки комплектація і потужність обладнання, яке ми встановимо, але і робота персоналу. У приміщенні з дефіцитом простору неминуче будуть виникати виробничі проблеми, тому правильному розрахунку простору з урахуванням технологічної схеми і числа одночасно зайнятих на кухні наші фахівці приділяють особливу увагу.
Кількість залів і число посадочних місць. Це головний параметр, виходячи з якого визначається обсяг шаф. Також ці цифри дозволяють обчислити піковий рівень завантаження устаткування і вибрати оптимальний варіант по продуктивності і ціні. Зазвичай надлишок потужностей краще дефіциту. При нестачі обладнання ви будете втрачати гроші, тому що не будете справлятися з потоком відвідувачів в самі напружені і прибуткові періоди. Вільні потужності, як то кажуть, їсти не просять, якщо вони не задіяні в робочих процесах.
Сьогодні постачальники обладнання для ресторанів пропонують масу готових рішень від безлічі виробників. Однак без правильного попереднього розрахунку закупівля навіть самої висококласної техніки може виявитися невдалим вкладенням серйозних коштів, а професійне кухонне обладнання для ресторанів завжди влітає в копієчку покупцям. Саме тому ми пропонуємо комплексні рішення з розрахунком під плановані обсяги та гастрономію. Це точно розраховані інвестиції.
Теплове обладнання для ресторану
Плити, духовки і жарочні шафи, коптильні і печі - без цієї техніки неможливо уявити сучасний успішний ресторан. Тут дуже важливо підібрати правильну комплектацію в залежності від того, страви якої кухні стануть основними для закладу, і в яких обсягах їх потрібно буде готувати. Наприклад, для ресторану необов'язково купувати пончиковий апарат, а в кав'ярні він може виявитися вкрай затребуваним. Давайте уявимо, що ви плануєте відкрити невелику піцерію. Що для цього необхідно? Звичайно, піч для піци, тістоміс, слайсер з овочерізки, сиротёрка, що охолоджується стіл. При цьому варто потурбуватися ще й вибором підходящої мийки, стелажів і лінією роздачі. А, крім того, знадобиться і касовий бокс, як мінімум, один.
Торговельне обладнання для ресторанів
Система продажів і її автоматизація - не менш важливі, ніж правильний підбір професійного кухонного обладнання. Це контроль і облік, а також можливість оплати для відвідувачів різними способами, що працює на підвищення комфорту і для клієнтів, а значить, і на репутацію самого закладу. POS-системи дозволяють відстежити продажу, контролювати кількість продуктів і їх витрата при відпрацюванні кожного замовлення. Завдяки впровадженню POS-систем ви зможете бачити все проведені транзакції. Система дозволяє роздруковувати звіти, а використання спеціальних програмних засобів для аналізу документації виявить витоку і допоможе знайти способи для скорочення витрат на продукти. А персонал не зможе обійтися без ваг. У наявність повинно бути як мінімум два види: Складські ваги - для перевірки ваги продуктів, що поставляються в ресторан Порціонні ваги - для зважування інгредієнтів і страв А якщо заклад пропонує молекулярну кухню, то ми готові поставити вам ваги з точністю до 0,1 грама. Точність і ефективність використовуваної на кухні техніки - це ті малопомітні на перший погляд переваги, які перетворюються в помітні суми прибутку. Саме тому ми намагаємося надати нашим клієнта краще ресторанне обладнання.
Холодильне обладнання для horeca
Холодильники і морозильники - це обладнання для ресторанів і магазинів, до вибору якого варто підходити особливо ретельно. Поломка холодильника може призвести до фінансових втрат не тільки в літній сезон. Проблема може виникнути поза Залежно від сезону, якщо обсяг охолоджуваних потужностей у вас невеликий. Тому правильний вибір марки в поєднанні з точним розрахунком планованих обсягів зберігання та місткості охолоджуючих систем є важливою частиною підготовки закладу до успішної роботи. Крім універсальних холодильних шаф різних розмірів може знадобиться і система шокової заморозки. Для кондитерських і кав'ярень необхідні барні вітрини. А якщо Ви плануєте відкрити великий бар, то без льдогенератора не обійтись. До речі, все барне обладнання повинно бути правильно підключено. В силу енергоємності виконуваних цією технікою операцій воно може перегріватися, а тому наші фахівці з особливою увагою ставляться до енергозабезпечення та захист такого обладнання. Вкрай важливо має набагато менші розміри, ніж техніка для кухні, а під час його роботи потрібно стежити, щоб прилади не перегрівалися. Один з важливих чинників безпеки барного обладнання - його правильне підключення і експлуатація. Необхідний інструментарій Устаткування для ресторанів і барів - це ще й безліч спеціальних пристосувань для різання, змішування, перетирання і інших підготовчих операцій. Стандартний набір включає в себе м'ясорубку, гомогенізатор, сиротерку, овощерезку, блендер, міксер. У деяких випадках для заміни цілого ряду одиниць можна придбати універсальний автомат, наприклад, кутер, що виконує функції блендера, міксера, овочерізки і м'ясорубки. Можна підібрати комплектацію під певний стиль ресторану, або ж сформувати таку лінійку інструментів, яка дозволить готувати максимально широкий асортимент страв. Кухонне обладнання для ресторану і кафе включає в себе і додаткове оснащення, без якого робота в харчовому блоці буде вкрай утруднена. Це сервіровочні візки, шафи для персоналу, сміттєві баки і додаткові столи, наприклад, предмоечний. Уважне ставлення до таких «дрібниць» підвищить ергономічність виробничої частини закладу.
Maresto працює по всій Україні
Устаткування для ресторанів, купити яке можна у різних постачальників, може разюче відрізнятися за ціною. У нашому каталозі Ви також легко знайдете пропозиції в різних цінових категоріях - це весь набір техніки та інвентарю для будь-яких типів закладів, а також запасні та комплектуючі частини. Ми виконуємо обладнання ресторанів і інших типів закладів громадського харчування для провідних українських і міжнародних брендів. У нашому портфелі більше 3000 виконаних проектів і ми впевнено говоримо про те, що знає вся Україна. Зручне географічне розташування наших регіональних офісів і 160 співпрацюють з нами дилерів дозволяє ператівно доставляти і розгортати обладнання не тільки в таких «мільйонниках» як Київ, Одеса, Львів, Дніпро (Дніпропетровськ), Харків, а й в невеликих населених пунктах. Поставляючи якісне обладнання, ми працюємо не тільки для Вас, але і для Ваших клієнтів.