12-10-2021
Гриль-робата Josper
Гриль-робата винайшли японські рибалки, які надовго виходили в море. Вони використовували для приготування улову прямо на кораблях металевий ящик, обкладений камінням, де і розводили вогонь. Гриль мав три рівня з різною температурою: високою, помірною і низькою.
З розвитком кулінарії метод приготування на вугіллі з декількома рівнями був адаптований для ресторанів. Такий гриль підходить для відкритих кухонь і приготування порційних шматочків риби, м'яса, овочів на шпажках. На першому рівні продукт обробляється при високих температурах і обволікається скоринкою. Далі — його занурюють до соусу і карамелізують на другому рівні. На третьому — страва чекає віддачі або повільно доходить до готовності.
На сучасній робаті можна готувати різноманітні інгредієнти: рибу і морепродукти, м'ясні і курячі стейки, овочі і гарніри. Крім неймовірного смаку, який з'являється у страви завдяки унікальному методу приготування, гості закладу отримують можливість спостерігати за цікавим процесом.
Грамотний розподіл температур, їжа з димком у закритому просторі і приготування великої кількості порцій за один раз — це лише декілька переваг гриля. Ознайомитися з характеристиками і замовити обладнання можна за посиланням: https://cutt.ly/WE4kXxu