!
 

Типи обладнання

Каталог обладнання

Типи обладнання

02.23.2022

Як вибрати професійний тістоміс

Як вибрати професійний тістоміс 

Вже давно минули часи, коли потрібно було вимішувати тісто вручну, щоб спекти хліб або ароматні булочки. Тепер достатньо купити професійний тістоміс, забуваючи про тривалий і виснажливий процес назавжди. 

У молодих підприємців часто виникає питання, як вибрати тістоміс для пекарні і яка модель обладнання задовольнить потреби виробництва. Потрібно ретельно вивчити питання перед тим, як придбати пристрій і тоді техніка принесе багато користі підприємству. 

Який тістоміс краще для міні пекарні 

Немає унікального рейтингу кухонних приладів та обладнання для ресторанів, адже думки експертів можуть відрізнятися. Але є чіткі критерії, за якими простіше вивчити можливості техніки, її призначення та інші нюанси. Є кілька типів обладнання для замісу: 

  • для роботи із крутим тістом; 

  • для обробки дріжджового тіста; 

  • універсальний прилад для приготування продукту різної структури. 

Визначитися, який тістоміс краще для крутого тіста, а який впорається з приготуванням дріжджового, допоможуть докладніші характеристики. 

Діжа у тістомісів може бути: 

  • знімна - призначається для виробництва середньої або великої кількості тіста;

  • стаціонарна - як правило, компактних розмірів і не може зніматися; 

  • на колесах – використовується на підприємствах виробничого масштабу.

Знаючи, в якому обсязі буде здійснюватися приготування продукції, можна зрозуміти, який тістоміс краще для міні пекарні і який для великого виробництва. 

Як правильно вибрати тістоміс для піцерії 

У процесі підбору обладнання бажано керуватися іншими характеристиками. Зокрема, велике значення має місильний орган та відповідний вид замісу. Розрізняють такі основні типи тістомісів: 

  • спіральний - найкращий вибір для роботи з дріжджовим, листковим або прісним тістом; 

  • горизонтальний – модель ідеально підходить для приготування крутого тіста;

  • планетарний – зможе не тільки замішати різні види тіста, але й приготувати крем, соус, а також перемішати фарш та виконати інші завдання. 

Тепер зрозуміло, який тістоміс краще для крутого тіста. А ось зрозуміти, як правильно вибрати тістоміс для піцерії, допоможе індивідуальний підхід до питання та точний розрахунок бажаних обсягів виробленої продукції у закладі. 

Як вибрати промисловий тістоміс 

Вище наведено кілька основних критеріїв та характеристик, за якими можна легко визначитися із вибором потрібної моделі пристрою. Коли потрібно зрозуміти, як вибрати тістоміс для дому, слід зупинятися на найпростіших варіантах. Для домашнього використання пропонується великий вибір апаратів, і в інтернеті можна навіть переглянути огляд на ту чи іншу модель. 

А ось як вибрати промисловий тістоміс — це питання трохи складніше. У техніки з категорії професійної є безліч переваг: 

  • автоматизація складних та тривалих процесів; 

  • рівномірний заміс та однорідна текстура суміші; 

  • висока якість готової продукції; 

  • висока продуктивність; 

  • варіації швидкості роботи апаратів. 

Планетарний тістоміс заслуговує на особливу увагу через ряд особливостей і корисних функцій. Зокрема, цей вид професійної техніки відрізняється винятково високим результатом замісу завдяки унікальній конструкції. Обертається місильний орган у апарату не тільки по власній осі, але і по стінках діжі, що забезпечує відмінний результат приготування. Впоратися з таким завданням можуть лише найкращі професійні тістоміси. 

Як вибрати тістоміс для пекарні 

Кафе та ресторани відрізняються між собою не лише концепцією, а й кількістю, різноманітністю страв та асортиментом. Для пекарні варто вибирати те обладнання, яке впорається з приготуванням потрібного виду тіста та в очікуваному обсязі. Якщо поки не відомо, яка продукція буде найпопулярнішою у закладі та чи потрібно підприємству готувати тісто різної структури, слід зупинитись на універсальних моделях середніх розмірів. Але краще зробити більш ретельний аналіз, подивитися огляди, порівняти ціни, і тільки тоді визначатися. Якщо є сумніви, як вибрати тістоміс для дому або виробництва хлібобулочних виробів в умовах обмеженого простору на продаж, краще порадитись з експертами. 

Рейтинг професійних тістомісів 

Виділяти конкретні моделі обладнання - не зовсім логічно, адже у кожного підприємства свої вимоги, розміри, запити та фінансові можливості. Не секрет, що обладнання європейських виробників (і не тільки кухонне) відрізняється високою продуктивністю, довговічністю та надійністю. Але такі апарати продаються за досить високою ціною, що може бути вирішальним чинником, коли бюджет обмежений. 

Підприємці можуть купити найкращі професійні тістоміси навіть для невеликих кафе або пекарень, але окупність таких агрегатів займе більше часу. Тому в багатьох випадках зупинити свій вибір можна на моделях середньої цінової категорії. Бюджетні версії варто розглядати тільки в тих ситуаціях, коли на обладнання не покладаються великі надії або агрегат буде використовуватися в домашніх умовах.

Навіть найбільш продумана піч вимагає грамотної установки в потрібному місці на вашій кухні
І якщо ви тільки відкриваєте заклад, наше комплексне пропозицію для Вас

Дивіться також: